Voor jou

Je voelt je anders dan anderen, je past niet helemaal in je gezin, voelt je ergens niet thuis.

Je ziet jezelf als intuïtief maar durft, niet (helemaal) te vertrouwen op je innerlijke stem.

Je vindt jezelf een denker én een voeler.

Je herkent jezelf in de kenmerken van hoog sensitiviteit.

En je voelt je zo vreselijk moe.

Hoog alert

Als je hoog sensitief bent gedraagt je zenuwstelsel zich wezenlijk anders dan dat van 80% van je medemens. Je vangt meer op door een verfijnde afstelling én de verwerking van ontvangen informatie is veel grondiger.

Door bv een geladen sfeer tussen gezinsleden, prikkelbare ouder(s), je onbegrepen voelen, stressvolle zwangerschap, voelt de omgeving waarin je opgroeit onveilig aan. Komen daar nog onbewuste herinneringen aan stressvolle andere levens bij, dan kun je een zeer alerte basishouding aanleren: hoog alert *.

Altijd gewaar van je omgeving, meestal bewust van jezelf. Onbewust voortdurend paraat zijn in de vlucht- of vechtmodus kan behoorlijk uitputtend zijn.

 

​Intuïtie

Wanneer je consequent innerlijke signalen negeert en hebt aangeleerd om alleen op je hoofd te vertrouwen, raak je steeds meer de connectie met jezelf kwijt. Het gevoel van verbondenheid met je lijf, jezelf en de mensen om je heen wordt steeds ijler. Voornamelijk gericht op je omgeving, onzeker over de stem van je intuïtie en doof voor de signalen van je lijf.

Je trekt je terug op een eiland in je hoofd en je voelt je steeds minder thuis. Je zet jezelf vast in een controlerende, verdedigende staat van zijn, het stroomt niet meer.

Moe

De verfijnde afstelling van je zintuigen én de grondige informatieverwerking vergt energie. Je hoog alerte staat van vlucht- of vechtmodus is energieverslindend.

En niet te vergeten: de sferen, gevoelens en energie die je vaak van anderen oppikt en ongemerkt overneemt. Je voelt je helemaal leeg als je thuiskomt.

Als je dan in een situatie terechtkomt die stressvol is, meer van je vergt dan anders, kan je in een negatieve spiraal terechtkomen wat uitmondt in oververmoeidheid, zwaarte en fysieke klachten.

Onderliggend trauma

De combinatie van extreme vermoeidheid, zwaarte en fysieke klachten die je voelt is doorgaans een uiting van onderliggend trauma die je uit andere levens meesleept. Je lijf wordt een opslagplaats of zelfs een spiegel van onverwerkt oud zeer. Signalen van gestolde angst en pijn.

Energiek

We kunnen samen kijken naar de moeheid, de zwaarte die zich heeft vastgezet in jouw lijf. Op het moment dat je je klachten gaat onderzoeken en de signalen van je lijf en je innerlijke stem gaat herkennen, krijg je weer grip. Je ontdekt de aanwijzingen die aan fysieke klachten en vermoeidheid voorafgaan. Dat geeft rust en vertrouwen.

We gaan de zwaarte losweken, er weer beweging in brengen en lichtheid. We kunnen, als je dat wilt, helemaal terug naar de bron van de traumatische ervaring. Via ketens van andere levens. Je krijgt inzicht, kunt een verschuiving maken of 180 graden draaien. Alsof alles op z’n plek is geschoven, een Ahah-erlebnis volgt vaak.

De vastgezette energie is weer los, je voelt meer ruimte, je wordt lichter en energieker.

Je intuïtie en je hart worden weer je kompas. Dan kan de energie weer helemaal door stromen. Je maakt de weg vrij voor jouw anders-zijn en je komt thuis bij je echte Zelf.

* de treffende term ‘hoog alert’ kwam ik voor het eerst tegen op deze site:
https://www.allesinbalans.nu/alles-in-balans/hooggevoelig-of-hoogalert/

 

Aanbod

Healing membership
Consulten
Groei trajecten

Copyright & Design 2021 Joey Buijs