Over Joey

Achter Sparkles & Spirits

De magie van kleuren, beelden en symbolen, de fascinatie, dat is wel een rode draad in mijn leven.

In mijn jeugd (en nu nog) de kleuren van animatiefilms die me zo raakten. In mijn pubertijd behangen met buttons en kettinghangertjes om uit te dragen waar ik allemaal voor stond. Met in mijn 20-er jaren de ontdekking van de astrologie en de Tarot. De buitenzintuigelijke waarnemingen die ik nauwelijks kon benoemen. Op m’n 40ste de verontrustende taal van mijn lijf, samengevat als MS.

Daaruit ontstond een zoektocht, een diep-ziel duiktocht. Met een zucht naar woorden, om uit te drukken, over te brengen en tastbaar te maken wat ik zie, voel, waarneem. En vooral een zoektocht naar betekenis: wat hebben die beelden te zeggen?

 

Logo

De bliksem flits staat voor het Rune teken Sowilo, deze kwam verschillende keren op mijn pad na mijn vraag wat het beste paste bij mij en mijn praktijk.
De astrologisch achtergrond van deze rune bleek de zon in Ram te zijn (mijn sterrenbeeld).

Bliksem als electro-magnetisch geladen stroom die doorgegeven wordt, alsook signalen en boodschappen van boven. Deze symboliek vind ik terug in mijn horoscoop. De sterrenbeelden Mercurius (communicatie) in samenhang met Uranus (electro,authentieke zelf), Pluto (magnetisch, de naakte waarheid) en Ceres (voedend). In het teken aarde geplaatst: tastbaar maken.

De bliksemschicht staat symbool voor de AHA! die je voelt als alles op z’n plek valt, door een kleine verschuiving, een flits van inzicht. Maar ook een ontlading van zware energie die je niet meer nodig hebt. En het opladen van je energie, de aanwakkering en ontsteking van jouw Sparkle én spirit. Ontmoeting met jeZelf.

 

Verder kijken

Iets voor jou?
Aanbod
Blogs
Contact

Copyright & Design 2022 Joey Buijs